Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Θετική υποδοχή στη μείωση επιτοκίων από τη Fed, ενώ και η Τράπεζα της Ιαπωνίας έστειλε σήμα για μελλοντική μείωση επιτοκίων. Χειρότερα από τον προηγούμενο μήνα τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κίνα.

Σε υψηλό τριμήνου κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την απόφαση της Fed να μειώσει τα αμερικανικά επιτόκια, αλλά και το πιο ξεκάθαρο «σήμα» της Τράπεζας της Ιαπωνίας για μελλοντική μείωση επιτοκίων.

Έτσι, οι επενδυτές δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στην επιδείνωση των στοιχείων για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Κίνας τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,53% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε υψηλότερα κατά 0,37% στις 22.927 μονάδες.

Ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε 0,3% χαμηλότερα στις 2.929 μονάδες και 0,1% χαμηλότερα ο CSI στις 3.886 μονάδες, ενώ απώλειες 0,32% κατέγραψε ο δείκτης ASX στις 6.772 μονάδες. Αντιθέτως, ο δείκτης Kospi ενισχύονταν κατά 0,15% στις 2.083 μονάδες κα κατά 0,75% ο Hang Seng στις 26.868 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v