Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,8%, στα 62,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο κατά 3%, φτάνει στα $68,24, μετά την επίθεση Τραμπ, με στόχο τον Ιρανό στρατηγό Σουλεϊμανί.

Ηπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Υποτονικό το trading στις αγορές της Ασίας την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν τις επιπτώσεις της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί 0,2% καθώς οι μετοχές της HSBC υποχωρούν 0,8%.

Στις εγχώριες κινεζικές μετοχές, ο Shanghai composite κινείται ελαφρώς χαμηλότερα (-0,05%) ενώ ο Shenzhen κινείται 0,3% υψηλότερα.

Στην Αυστραλία ο ASX έκλεισε με κέρδη 0,6% ενώ ο KOSPI στη Νότια Κορέα με οριακή άνοδο (+0,06%).

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση με εντολή Τραμπ. 

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, όταν τουλάχιστον τρεις ρουκέτες έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, τρεις ημέρες μετά την επίθεση χωρίς προηγούμενο εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην πρωτεύουσα του Ιράκ από φιλοϊρανούς διαδηλωτές, ανέφεραν οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας.

«Τρεις ρουκέτες έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, κοντά σε αίθουσα διαχείρισης αερομεταφερόμενου φορτίου, με αποτέλεσμα να εκραγούν δύο αυτοκίνητα», σύμφωνα με ανακοίνωση του ιρακινού στρατού.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί, ο επικεφαλής της Δύναμης Κουντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης. Νεκρός είναι επίσης ο Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, δεύτερος τη τάξει στις Δυνάμεις Λαϊκής Κινητοποίησης, σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου. Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 2,8%, στα 62,93 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο κατά 3%, φτάνει στα $68,24.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v