Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές να ευελπιστούν πως οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο θα λάβουν μέτρα ώστε να αμβλυνθεί η επίπτωση της επιδημίας του κορωνοϊού στις οικονομίες.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια –πλην Τόκιο- με τους επενδυτές να ευελπιστούν πως οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο θα λάβουν μέτρα ώστε να αμβλυνθεί η επίπτωση της επιδημίας του κορωνοϊού στις οικονομίες.

Ήδη η πόλη της Σανγκάης εξέδωσε νέα μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις ξένες εταιρίες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η κίνηση αυτή, ακολουθεί την ανακοίνωση 28 μέτρων υποστήριξης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να ενισχυθεί η οικονομική υποστήριξη των επιχειρήσεων, που είχαν ρόλο στην μάχη κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, μέσω της μείωσης ή της εξαίρεσης καταβολής ενοικίων ή της εισαγωγής φορολογικών ελαφρύνσεων, ώστε και οι ξένες επιχειρήσεις να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τις κινεζικές.

Το κλίμα στην αγορά βελτιώθηκε μετά και τις δηλώσεις αξιωματούχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος είπε πως η μεγάλη άνοδος που εμφάνισαν τα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοίνωσε η Κίνα, αντανακλά την απόφαση των εκεί αρμόδιων αρχών να επαναταξινομήσουν ύποπτα κρούσματα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρόκειται για την «κορυφή του παγόβουνου» μιας ευρύτερης επιδημίας. Ωστόσο, οι σκεπτικιστές θεωρούν πως αυτό υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην ακρίβεια των δεδομένων της Κίνας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,25% υψηλότερα,  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,59% χαμηλότερα στις 23.687 μονάδες.

Αντιθέτως, ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύονταν κατά 0,27% στις 2.914 μονάδες, κατά 0,61% ο δείκτης CSI στις 3.984 μονάδες, κατά 0,48% ο Kospi στις 2.243 μονάδες, κατά 0,32% ο Hang Seng στις 27.819 μονάδες και κατά 0,31% ο ASX στις 7.227 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v