Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Η Κίνα αποφάσισε να άρει ορισμένους περιορισμούς που είχε επιβάλει λόγω του κορωνοϊού, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ξαναδραστηριοποιηθούν.

Ήπιες μεταβολές με μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά και την απόφαση των κινεζικών αρχών να άρουν ορισμένους περιορισμούς σε επίπεδο εργασίας και ταξιδίων λόγω κορωνοϊού, κάτι που βοήθησε τις επιχειρήσεις να ξανα-αρχίσουν τη δραστηριότητά τους, αν και η νευρικότητα εξακολουθεί να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του κλίματος, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των της επιδημίας.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, έχουν πεθάνει περισσότεροι από 900 άνθρωποι στην Κίνα, με τον αριθμό των  θυμάτων να ξεπερνά πλέον επισήμως αυτόν του SARS.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε με απώλειες 0,6% στις 23.685 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,37% ο δείκτης Shanghai Composite στις 2.886 μονάδες και κατά 0,31% ο CSI στις 3.911 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 0,61% στις 27.236 μονάδες, ο δείκτης Kospi κατά 0,49% στις 2.201 μονάδες και κατά 0,19% ο ASX στις 7.108 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v