Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ασιατικές αγορές

Οι επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ βαρίδι για την αγορά αποτελούν και τα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα της Ιαπωνίας.

Μικτή εικόνα στις κυριότερες ασιατικές αγορές, με τις ανησυχίες για την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού να στέλνει τα funds στην ασφάλεια των αμερικανικών τίτλων, με αποτέλεσμα το δολάριο να κινείται σε υψηλό τριών ετών.

Το κλίμα είναι τεταμένο και εν όψει της ανακοίνωσης προκαταρκτικών στοιχείων για την μεταποίηση διαφόρων χωρών, με τον σχετικό δείκτη της Ιαπωνίας να υποχωρεί στις 47,6 μονάδες τον Φεβρουάριο από 48,8 τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, τα εταιρικά κέρδη βρίσκονται υπό αυξανόμενη απειλή καθώς οι αμερικανικές εταιρείες του μεταποιητικού κλάδου, όπως και πολλές, ψάχνουν για εναλλακτικές πηγές προμήθειας, εκτός Κίνας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,39% χαμηλότερα στις 23.386 μονάδες.

Απώλειες 1,49% για τον δείκτη Kospi στις 2.162 μονάδες, 1% για τον Hang Seng στις 27.328 μονάδες, 0,34% για τον ASX στις 7.230 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύονταν κατά 0,31% στις 3.039 μονάδες και κατά 0,12% ο CSI στις 4.149 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v