Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Η Κίνα συνεχίζει τις προσπάθειες για επαναφορά της παραγωγής της, μετά την επιβολή αυστηρών ταξιδιωτικών οδηγιών για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας, με πολλούς επενδυτές να εκφράζουν ελπίδες πως το Πεκίνο θα λάβει περαιτέρω μέτρα για να στηρίξει την οικονομία.

Ήπιες μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για τη επιδημία του κορωνοϊού, μετά και τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν πως υπήρξε μικρή μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα συνεχίζει τις προσπάθειες για επαναφορά της παραγωγής της, μετά την επιβολή αυστηρών ταξιδιωτικών οδηγιών για να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας, με πολλούς επενδυτές να εκφράζουν ελπίδες πως το Πεκίνο θα λάβει περαιτέρω μέτρα για να στηρίξει την οικονομία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4%  ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,89% υψηλότερα στις 23.400 μονάδες.

Κατά 0,4% ενισχύονταν ο δείκτης ASX στις 7.237 μονάδες, κατά 0,37% ο Hang Seng στις 27.630 μονάδες και κατά περίπου 0,1% ο Kospi στις 2.210 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,25% στις 2.977 μονάδες και κατά 0,1% ο δείκτης CSI στις 4.053 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v