Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα μέτρα που λαμβάνει το Πεκίνο για να αμβλύνει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού καθησυχάζουν τους επενδυτές. Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω αργίας.

Σε υψηλό τριών εβδομάδων κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, καθώς οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Κίνας να αμβλύνουν το οικονομικό πλήγμα από την επιδημία του κορωνοϊού, καθησυχάζουν κάπως τους επενδυτές. Στην Ιαπωνία, ωστόσο, οι μετοχές κινήθηκαν πτωτικά καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης, όπως αναφέρει το Reuters.

Το συναλλακτικό ενδιαφέρον πάντως ήταν σχετικά περιορισμένο, καθώς σήμερα οι αγορές των ΗΠΑ θα παραμείνουν κλειστές λόγω αργίας (γενέθλια του George Washington).

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο έκλεισε 0,69% χαμηλότερα στις 23.523 μονάδες.

Ράλι 2,26% για τον Shanghai Composite στις 2.982 μονάδες και 2,23% για τον CSI στις 4.076 μονάδες, κατά 0,53% ενισχύονταν ο δείκτης Hang Seng στις 27.963 μονάδες, ενώ αντιθέτως οριακά χαμηλότερα έκλεισαν οι δείκτες ASX και Kospi στις 7.221 και 2.242 μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v