Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε Evergrande και Fed

Η συμφωνία Evergrande με ομολογιούχους για την καταβολή τόκων ομολογιών ανακούφισε τις αγορές, αν και παραμένει η αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στον όμιλο. Τις ανακοινώσεις τις Fed αναμένουν τώρα οι επενδυτές.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα σε Evergrande και Fed

Η κρίση της Evergrande συνεχίζει να ταλαιπωρεί τις ασιατικές αγορές, ωστόσο η ανακοίνωση του ομίλου πως θυγατρική της κατάφερε να συμφωνήσει σε διακανονισμό και αύριο θα καταβάλει δόσεις για ομολογία της, αμβλύνει τις πιέσεις στα χρηματιστήρια, ενώ και το κινεζικό –που άνοιξε με πτώση μεγαλύτερη του 1% μετά από απουσία δυο ημερών- κατάφερε να γυρίσει σε θετικό πεδίο.

Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έριξε επιπλέον ρευστότητα σήμερα στις αγορές μέσω της αγοράς βραχυπρόθεσμων ομολόγων από ορισμένες εμπορικές τράπεζες, προκειμένου να έχουν περισσότερο εύκαιρο ρευστό, όπως έδειξαν τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

Από το «μέτωπο» των συνεδριάσεων κεντρικών τραπεζών, η Λαϊκή Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ενώ αμετάβλητη διατηρήθηκε και η νομισματική πολιτική της Τράπεζας της Ιαπωνίας, η οποία προειδοποίησε πως η κατάσταση με την απασχόληση και τα εισοδήματα «παραμένει αδύναμη» λόγω της πανδημίας, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση «παραμένει στάσιμη» λόγω των ισχυρών πτωτικών πιέσεων στην κατανάλωση υπηρεσιών.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στις ΗΠΑ, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed, και τις πιθανές ενδείξεις για το πότε θα αρχίσει να περιορίζει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,26%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,67% στις 29.639 μονάδες, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,34% στις 3.626 μονάδες, ο CSI υποχωρεί κατά 0,6% στις 4.826 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX κινείται 0,48% υψηλότερα στις 7.599 μονάδες.

Σημειώνεται πως το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παραμένει σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v