Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

Η διοίκηση της Evergrande προσπαθεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, ωστόσο συντηρείται η νευρικότητα στις αγορές λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον της εταιρείας αλλά και του κινεζικού κλάδου ανάπτυξης ακινήτων. Σήμα Fed για έναρξη του tapering ακόμα και τον Νοέμβριο.

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη στήριξη κάποιον θετικών ειδήσεων που βγήκαν από την Evergrande, ωστόσο η αβεβαιότητα για το μέλλον της κινεζικής εταιρείας αλλά και ολόκληρου του κινεζικού κλάδου ανάπτυξης ακινήτων, συνεχίζει να επιβαρύνει το κλίμα.

Στο Χονγκ Κονγκ, που ήταν κλειστό λόγω αργίας τις προηγούμενες ημέρες, η μετοχή της Evergrande έφθασε να καταγράφει κέρδη έως και 30%, καθώς ο πρόεδρος της εταιρείας προσπάθησε να καθησυχάσει τους επενδυτές, ενώ χθες θυγατρική της γνωστοποίησε πως έχει λύσει το ζήτημα της πληρωμής κουπονιού για ομολογία της.

Εν τω μεταξύ, χθες, η Fed είπε πως πιθανόν θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ακόμα και τον Νοέμβριο, ενώ έδωσε σήμα πως οι αυξήσεις επιτοκίων μπορεί να έλθουν νωρίτερα του αναμενόμενου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5%, υψηλότερα κατά 0,43% ο Shanghai Composite στις 3.643 μονάδες, κατά 0,63% ο CSI στις 4.852 μονάδες, κέρδη 1% για τον Hang Seng στις 24.464 μονάδες και 1,15% για τον ASX στις 7.681 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,53% στις 3.123 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v