Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ λόγω Alibaba

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της Alibaba κατέγραψαν πτώση που ξεπέρασαν το 10%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β’ τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα απογοητευτικά αποτελέσματα του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba να ενισχύουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της Alibaba κατέγραψαν πτώση που ξεπέρασαν το 10%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων β’ τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω της επιβράδυνσης της κατανάλωσης, του αυξανόμενου ανταγωνισμού, αλλά και της αυστηροποίησης των κανονισμών που αποφάσισε το Πεκίνο.

Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση ενός νέου πακέτου τόνωσης της οικονομίας Ιάπωνα πρωθυπουργού Fumio Kishida, που θα περιλαμβάνει δαπάνες ύψους περίπου 56 τρις. γεν (490 δις. δολαρίων), στήριξε την αγορά του Τόκιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,44% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,5% υψηλότερα στις 29.745 μονάδες.

Κέρδη 1,1% για τον Shanghai Composite στις 3.559 μονάδες, 1,05% για τον CSI στις 4.889 μονάδες, 0,8% για τον Kospi στις 2.971 μονάδες και 0,22% για τον ASX στις 7.729 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση 1% στις 25.061 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v