Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές συνεχίζουν να εκτιμούν την επίπτωση που θα έχει μια ταχύτερη του αναμενόμενου σύσφιξη της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις βαριές απώλειες που κατεγράφησαν σε ορισμένες αγορές της περιοχής χθες, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να εκτιμούν την επίπτωση μιας ταχύτερης του αναμενόμενου σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Οι αγορές τρόμαξαν αυτήν την εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης Δεκεμβρίου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, που έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της είναι έτοιμοι να προχωρήσουν επιθετικά σε περιορισμό της νομισματικής στήριξης.

Εν τω μεταξύ, μικτή είναι η εικόνα και στις κινεζικές μετοχές real estate που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ, μετά το δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε πως η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Shimao Group αθέτησε πληρωμή δανείου, ανανεώνοντας έτσι τις ανησυχίες για τον κλάδο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας  κινούνταν 0,6% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί οριακά στις 28.478 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.587 μονάδες ο Shanghai Composite, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 1,65% στις 23.453 μονάδες, ο δείκτης Kospi 1,18% στις 2.954 μονάδες και 1,29% ο δείκτης ASX στις 7.453 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v