Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία ρίχνουν τις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές δεν ανησυχούν ιδιαίτερα με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, λόγων των ισχνών κινεζικών οικονομικών στοιχείων, αν και οι επενδυτές φάνηκαν ανακουφισμένοι πως ο αμερικανικός πληθωρισμός δεν ήταν τόσο υψηλός για να οδηγήσει σε ακόμα ταχύτερη σύσφιξη της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής.

Ο πληθωρισμός ήταν ο υψηλότερος των τελευταίων σχεδόν 40 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν, όμως δεν εξέπληξαν ενώ διατηρούνται οι προσδοκίες για τον χρόνο της πρώτης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Μάρτιο.

Στην Κίνα, τα στοιχεία έδειξαν πως ο τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να πιεστούν οι κλάδοι των καταναλωτικών προϊόντων και των ακινήτων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,96% στις 28.489 μονάδες.

Πτώση 1% για τον Shanghai Composite στις 3.561 μονάδες, κατά 0,15% υποχωρεί ο Hang Seng στις 24.362 μονάδες, κατά 0,29% ο Kospi στις 2.964 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,48% στις 7.474 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v