Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα 2% για τις μετοχές σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ

Ο Hang Seng ηγείται των κερδών, που κινείται στο +2,4%. Με άνοδο 1,9% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο. Ο Πάουελ καθησύχασε τους επενδυτές. Στο επίκεντρο και η επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Κίνα.

Αλμα 2% για τις μετοχές σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, όπως και η αμερικανική αγορά στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς τα σχόλια του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ δείχνουν να καθησυχάζουν τους επενδυτές.

Ο Τζερόμ Πάουελ υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό σε κατάθεσή του την Τρίτη ενώπιον αμερικανών γερουσιαστών για την έγκριση της δεύτερης θητείας του ως επικεφαλής της Fed. «Γνωρίζουμε ότι ο υψηλός πληθωρισμός έχει κόστος», σημείωσε, δεσμευόμενος να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία της κεντρικής τράπεζας «για να αποτρέψει την παγίωση του υψηλότερου πληθωρισμού».

Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ηγείται των κερδών στην περιοχή, καθώς κάνει άλμα 2,4%. Με άνοδο 1,9% έκλεισε ο Nikkei στο Τόκιο - οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύθηκαν και η μετοχή της SoftBank έκλεισε 6% υψηλότερα. Κέρδη πάνω από 1% καταγράφουν και οι κινεζικές μετοχές - ο Shanghai ενισχύεται 0,8% και ο Shenzen κατά 1,3%. Θετικά έκλεισε ο ASX στην Αυστραλία (+0,6%), ο KOSPI στη Νότια Κορέα (+1,5%) και το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν (+0,4%).

Στην οικονομική ειδησεογραφία της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Κίνα έφτασε στο 1,5% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, επιβραδύνοντας από το 2,3% του Νοεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v