Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Τις σημερινές ανακοινώσεις της Fed αναμένουν οι επενδυτές, ενώ η κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας επιβαρύνει το κλίμα. Κλειστό λόγω αργίας το χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Μικτά πρόσημα με ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στις ΗΠΑ αναμένοντας τις νύξεις που ενδεχομένως θα κάνει σήμερα η Fed αναφορικά με μια ταχύτερη σύσφιξη της νομισματική της πολιτική.

Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε την πρόβλεψή του για την φετινή παγκόσμια ανάπτυξη, λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid-19, της διατάραξης της εφοδιαστικής αλυσίδας και του υψηλότερου πληθωρισμού, που δημιουργούν εμπόδια στην οικονομική ανάκαμψη. Το ΔΝΤ εκτιμά τώρα πως το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 4,4% το 2022 από 5,9% το 2021.

«Βαρίδι» στο γενικότερο κλίμα στέκεται και η Ρωσία, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στα ουκρανικά σύνορα, με τους επενδυτές να επιθυμούν να αποφύγουν τις τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,44% χαμηλότερα στις 27.011 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,64% ο Shanghai Composite στις 3.454 μονάδες, κατά 0,68% ο CSI στις 4.710 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 24.262 μονάδες ο Hang Seng, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,4% στις 2.709 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Αυστραλίας παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v