Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Τα αποτελέσματα της Apple και τα στοιχεία για την ανάπτυξη των ΗΠΑ αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για τις κινήσεις της Fed. Πιέσεις στις κινεζικές μετοχές.

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ασιατικές αγορές

Τα ισχυρά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Apple, αντιστάθμισαν εν μέρει τις ανησυχίες για τις επόμενες κινήσεις της Fed, βοηθώντας τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια να ανακάμψουν.

Οι κινεζικές μετοχές, ωστόσο, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν τα κέρδη που κατέγραφαν αρχικά, μετά τις προσπάθειες των κρατικών εφημερίδων να καθησυχάσουν τους επενδυτές και να τονώσουν το κλίμα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,25% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει κέρδη 2,09% στις 26.717 μονάδες.

Απώλειες 0,83% καταγράφει ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.365 μονάδες, 1,05% ο CSI στις 4.571 μονάδες και 0,9% ο Hang Seng στις 23.592 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 1,87% στις 2.663 μονάδες και κατά 2,13% ο ASX στις 7.266 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v