Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία και οι πιθανές επιπτώσεις μιας ρωσικής εισβολής δημιουργούν αρνητικό κλίμα, ενώ η Κίνα διαφοροποιείται μετά την ένεση ρευστότητας της κεντρικής τράπεζας.

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τους επενδυτές να στρέφονται σε ασφαλή καταφύγια, εν μέσω της ανησυχίας για τις επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει μια πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ωστόσο, σε θετικό πεδίο κινούνται τα κινεζικά χρηματιστήρια, μετά την κίνηση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να ρίξει περισσότερα κεφάλαια για να στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη. Συγκεκριμένα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έκανε «ένεση ρευστότητας» 300 δις. γουάν (47,19 δις. δολαρίων) στο χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω μεσοπρόθεσμων δανείων, ενώ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε απώλειες 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,79% στις 26.865 μονάδες.

Στις 3.430 μονάδες σταθεροποιείται ο Shanghai Composite, ο CSI ενισχύεται κατά 0,65% στις 4.581 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi καταγράφει απώλειες 1,03% στις 2.676 μονάδες,  1,25% ο Hang Seng στις 24.253 μονάδες και 0,59% ο ASX στις 7.490 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v