Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Ορισμένοι αναλυτές σχολίαζαν πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης και αρκετών άλλων χωρών δεν ήταν τόσο σκληρές όσο φοβόταν η αγορά.

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την χθεσινή ανάκαμψη-έκπληξη της Wall Street, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις πιο μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των κυρώσεων της Δύσης κατά της Ρωσίας, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ορισμένοι αναλυτές σχολίαζαν πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ, της Ευρώπης και αρκετών άλλων χωρών δεν ήταν τόσο σκληρές όσο φοβόταν η αγορά, καθώς δεν αποφασίστηκε αποβολή της Ρωσίας από το διεθνές τραπεζικό σύστημα SWIFT ούτε μπήκαν στο στόχαστρο οι εξαγωγές πετρελαίου και αερίου της.

Ωστόσο, άλλοι προειδοποιούν πως τα όποια κέρδη των δεικτών μπορεί να είναι βραχύβια, καθώς η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση θα είναι ένα ζήτημα με μακρά διάρκεια που θα έρθει να προστεθεί στις παγκόσμιες πληθωριστικές πιέσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,75% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,9% στις 26.460 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,6% ο Shanghai Composite στις 3.449 μονάδες, κατά 0,92% ο CSI στις 4.570 μονάδες, κατά 0,28% ο ASX στις 7.273 μονάδες και κατά 1,05% ο Kospi στις 2.675 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,42% στις 22.804 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v