Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ η Κίνα ανακοίνωσε πληθωρισμό χαμηλότερο του αναμενόμενου. Συνεχίζονται τα "στοιχήματα" για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 50 μ.β. τον Μάρτιο.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς καταλαγιάζουν κάπως οι φόβοι για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ ο πληθωρισμός της Κίνας ήταν χαμηλότερος του αναμενόμενου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε κατά 0,9% τον Ιανουάριο, σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 1% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 9,1% έναντι του 9,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται επίσης στις εξελίξεις από το μέτωπο της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής, εν μέσω συνεχιζόμενων εικασιών πως η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 2,22% στις 27.460 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,46% ο Shanghai Composite στις 3.461 μονάδες, κατά 0,32% ο CSI στις 4.615 μονάδες, κέρδη 1,9% για τον Kospi στις 2.727 μονάδες, 1,08% για τον Hang Seng στις 24.619 μονάδες και 1,1% για τον ASX στις 7.573 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v