Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, άλμα για το πετρέλαιο

Οι εξελίξεις στην ουκρανική κρίση στέλνουν τους επενδυτές σε αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων», ενώ η τιμή του πετρελαίου κατέγραφε νέο ρεκόρ επταετίας, με το Brent να ξεπερνά προς στιγμήν τα 97 δολάρια το βαρέλι.

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, άλμα για το πετρέλαιο

Η κλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία, μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της «δημοκρατίας του Ντόνετσκ» και «της δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, και η αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές αυτές, προκαλεί έντονη ανησυχία στους επενδυτές, ενώ η Δύση ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι εξελίξεις στέλνουν τους επενδυτές σε αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων», ενώ η τιμή του πετρελαίου κατέγραφε νέο ρεκόρ επταετίας, με το Brent να ξεπερνά προς στιγμήν τα 97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό να κάνει ράλι 3% στα 93,86 δολάρια το βαρέλι.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ κινεζικές τεχνολογικές μετοχές, εν μέσω εικασιών για ένα νέο κύμα αυστηροποίησης ρυθμιστικών κανόνων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει πτώση 2%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει απώλειες 2,12% στις 26.339 μονάδες, 1,36% ο Shanghai Composite στις 3.443 μονάδες, 1,63% ο CSI στις 4.558 μονάδες, 1,74% ο Kospi στις 2.696 μονάδες και 1,36% ο ASX στις 7.404 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng κάνει «βουτιά» 2,95% στις 23.456 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v