Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Πολύ χαμηλότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τις ιαπωνικές εξαγωγές Ιανουαρίου.

Ήπιες μεταβολές με μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατηγορούν το Κίεβο πως επιτίθεται στα εδάφη τους, την ώρα που η Δύση λέει πως η Ρωσία ψεύδεται για την απόσυρση των δυνάμεών της από τα σύνορα.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις ιαπωνικές εξαγωγές Ιανουαρίου, που ήταν πολύ χαμηλότερες του αναμενόμενου, καθώς κατέγραψαν αύξηση 9,6% σε ετήσια βάση έναντι αύξησης 16,5% που περίμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει απώλειες 0,83% στις 27.232 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.468 μονάδες ο Shanghai Composite, ο CSI ενισχύεται κατά 0,23% στις 4.628 μονάδες και κατά 0,5% ο Kospi στις 2.743 μονάδες, ο ASX σταθεροποιείται στις 7.574 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,4% στις 24.616 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v