Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Ουκρανία

Οι επενδυτές παρακολουθούν με νευρικότητα την εξέλιξη της ρωσο-ουκρανικής κρίσης. Ράλι για το πετρέλαιο.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στην Ουκρανία

Ήπιες μεταβολές με μικτά πρόσημα καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με νευρικότητα την ρωσο-ουκρανική κρίση και τις κυρώσεις που επιβάλλει η Δύση στη Ρωσία.

Η Ρωσία συνεχίζει τη προέλασή της στην Ουκρανία, με αναφορές σήμερα για εκρήξεις στο Κίεβο, ενώ χθες ο Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε σε ύψιστο συναγερμό της πυρηνικές δυνάμεις, προκαλώντας ανησυχία στη Δύση. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις και μέτρα κατά της Ρωσίας, όπως ο αποκλεισμός συγκεκριμένων ρωσικών τραπεζών από το σύστημα SWIFT.

Το πετρέλαιο κάνει ράλι με το αργό να ενισχύεται κατά περίπου 6% και το Brent κατά περίπου 5% , ενώ ανοδικά κινείται και ο χρυσός.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,79% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,19% στις 26.526 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.454 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,15% υποχωρεί ο CSI στις 4.567 μονάδες, πτώση 0,87% για τον Hang Seng στις 22.566 μονάδες, κατά 0,84% ενισχύεται ο Kospi στις 2.699 μονάδες και κατά 0,68% ο ASX στις 7.323 μονάδες.

Η αγορά της Ταϊβάν παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v