Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

"Ανάσα" στις ασιατικές αγορές καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεση κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Καλύτερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση. Αμετάβλητα τα επιτόκια της Αυστραλίας, ενώ η κεντρική τράπεζα θεωρεί τον ουκρανικό πόλεμο "σημαντική νέα πηγή αβεβαιότητας".

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στη Ρωσία και στην Ουκρανία, ενώ για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις για άμεση κλιμάκωση των κυρώσεων.

Νωρίτερα, η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για την μεταποίηση, με τον PMI να διαμορφώνεται τον Φεβρουάριο στο 50,2, έναντι του 49,9 που προέβλεπαν οι αναλυτές και έναντι του 50,1 που ήταν τον Ιανουάριο.

Εν τω μεταξύ, η Reserve Bank of Australia διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο 0,1%, προειδοποιώντας πως ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτελεί «σημαντική νέα πηγή αβεβαιότητας» και τονίζοντας πως παρακολουθεί πώς οι διάφοροι παράγοντες επηρεάζουν τον πληθωρισμό στην Αυστραλία.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,41% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,2% στις 26.844 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,35% ο Shanghai Composite στις 3.474 μονάδες, κατά 0,39% ο CSI στις 4.599 μονάδες, και κατά 0,85% ο ASX στις 7.385 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,3% στις 22.644 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v