Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Επιφυλακτική άνοδος στις ασιατικές μετοχές, με στήριξη από τον τεχνολογικό κλάδο. Ανησυχία για την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και τα lockdowns στην Κίνα. Μέτρα για ενίσχυση της απασχόλησης προωθεί το Πεκίνο.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με στήριξη από τα κέρδη των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου, αν και η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και τα μακροχρόνια lockdowns στην Κίνα συντηρούν την επιφυλακτική στάση των επενδυτών, στέλνοντας το δολάριο κοντά σε υψηλό 20ετίας.

Στην Κίνα, ο πρόεδρος Xi Jinping ζήτησε την Τρίτη να γίνει προσπάθεια για κατασκευή υποδομών, ενώ η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Πεκίνου να στηρίξει την απασχόληση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σχεδιάζει να υποστηρίξει την λεγόμενη οικονομία των πλατφορμών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,49% στις 26.779 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,65% ο Kospi στις 2.656 μονάδες, κέρδη 0,91% για τον Hang Seng στις 20.135 μονάδες και κατά 1,08% ο ASX στις 7.628 μονάδες, ενώ οι κινεζική δείκτες γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,46% στις 2.944 μονάδες και τον CSI κατά 0,3% στις 3.883 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v