Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές μετά τις ανακοινώσεις Fed

Ο τόνος των στελεχών της Fed δεν ήταν τόσο επιθετικός όσο φοβούνταν ορισμένοι. Ανοδικά το αργό εν αναμονή του ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές μετά τις ανακοινώσεις Fed

Ανοδικά κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς ο τόνος των στελεχών της Fed, που αποφάσισε χθες αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μ.β., δεν ήταν τόσο επιθετικός όσο φοβούνταν ορισμένοι, γεγονός που ανακούφισε τους επενδυτές και οδήγησε χαμηλότερα το δολάριο.

Από την άλλη πλευρά, οι τιμές του αργού πετρελαίου πήραν πάλι την ανιούσα, μετά τη γνωστοποίηση λεπτομερειών για τα σχέδια της ΕΕ για εμπάργκο στη χρήση ρωσικού πετρελαίου.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών της Κίνας, η δραστηριότητα του οποίου συρρικνώθηκε περαιτέρω τον Απρίλιο, στις 36,2 μονάδες, από 42 τον Μάρτιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,93%, υψηλότερα κατά 0,87% ο Shanghai Composite στις 3.074 μονάδες, κατά 0,15% ο CSI στις 4.022 μονάδες, κατά 0,55% ο Hang Seng στις 20.980 μονάδες και κατά 0,98% ο ASX στις 7.638 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της Σεούλ και του Τόκιο παρέμειναν σήμερα κλειστά λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v