Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κινεζική μεταποίηση έριξε τα ασιατικά χρηματιστήρια

Με πτώση 0,15% έκλεισε ο Nikkei. Κλειστές οι αγορές σε ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν λόγω αργίας. Σε χαμηλό δύο ετών κατηφόρισε η δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων τον Απρίλιο.

Η κινεζική μεταποίηση έριξε τα ασιατικά χρηματιστήρια

Καθοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην Ασία που ήταν ανοιχτές σήμερα, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να κλείνει κατά 0,15% αρνητικά, στις 26.807 μονάδες και τον ASX στην Αυστραλία κατά 1,3%, στις 7.340 μονάδες.

Πτώση 0,35% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα, στις 2.684 μονάδες.  Κλειστές οι αγορές σε ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Ταϊβάν λόγω αργίας.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Απότομη συρρίκνωση σημείωσε η οικονομική δραστηριότητα της Κίνας τον Απρίλιο, καθώς το lockdown στη Σαγκάη και άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα για τον περιορισμό της εκτεταμένης επιδημίας Covid-19 έκλεισε εργοστάσια, άδειασε τους δρόμους και σταμάτησε την κατανάλωση, κλιμακώνοντας τις ανησυχίες για περαιτέρω διαταραχή στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών και περισσότερο, με τον επίσημο PMI μεταποίησης να πέφτει στο 47,4 από 49,5 τον Μάρτιο,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v