Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η εξέλιξη του πληθωρισμού παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Παράθυρο για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων άφησε η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας.

Πιέσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την εξέλιξη του πληθωρισμού και τις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως να συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο.

Νωρίτερα η Reserve Bank of Australia δημοσιοποίησε τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης, που έδειξαν πως το ΔΣ της τράπεζας θεωρεί ότι τα τρέχοντα επιτόκια είναι «πολύ χαμηλότερα» του ουδέτερου επιτοκίου, υποδηλώνοντας πως θα χρειαστούν περαιτέρω αυξήσεις προκειμένου να επιστρέψει στον στόχο ο πληθωρισμός.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,69% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,75% στις 26.988 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,29% ο Shanghai Composite στις 3.268 μονάδες, κατά 0,34% ο Kospi στις 2.367 μονάδες και κατά 0,65% ο ASX στις 6.643 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει απώλειες 1,15% στις 20.605 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v