Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Στην ετήσια σύνοδο της Fed στο Jackson Hole στραμμένη η προσοχή των επενδυτών. Τρόπους στήριξης της σταθερότητας της αγοράς αναζητεί η Κίνα.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τος επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή στην ετήσια σύνοδο της Fed στο Jackson Hole, ψάχνοντας για ενδείξεις ως προς το πόσο μεγάλες μπορεί να είναι οι μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων.

Στην Κίνα, η κρατική διεύθυνση ξένου συναλλάγματος προειδοποίησε τις τράπεζες να μην πωλούν επιθετικά το κινεζικό γουάν, κίνηση που υποδηλώνει πως οι αρχές της χώρας ίσως νοιώθουν άβολα με την ταχύτητα της υποχώρησης του κινεζικού νομίσματος, σύμφωνα με το Reuters.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο υφυπουργός του υπουργείου Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης είπε πως το Πεκίνο θα επικεντρώσει την προσοχή του στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προώθηση οικονομικών, νομισματικών και βιομηχανικών πολιτικών, προκειμένου να υποστηριχθεί η σταθερότητα της αγοράς.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,3% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,76% στις 28.529 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,67% ο Shanghai Composite στις 3.236 μονάδες, κατά 0,42% ο CSI στις 4.099 μονάδες, κατά 0,75% ο ASX στις 7.296 μονάδες και κατά 0,9% ο Kospi στις 2.468 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε κλειστό για αρκετή ώρα, μετά την έκδοση προειδοποίησης για τυφώνα, ενώ αυτήν την ώρα καταγράφει κέρδη 1,66% στις 19.590 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v