Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες για τις κινεζικές μετοχές παρά τα καλύτερα data

Πτώση 1,4% για τους δείκτες Shanghai και Shenzhen αν και καλύτερα από το αναμενόμενο κινήθηκε η βιομηχανική παραγωγή και οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας τον Αύγουστο. Ισχυρές πιέσεις στο κινεζικό γουάν, ξεπέρασε το όριο των 7 γουάν ανά δολάριο.

Απώλειες για τις κινεζικές μετοχές παρά τα καλύτερα data

Αρνητικά κινούνται μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό, παρά το γεγονός ότι η βιομηχανική παραγωγή και το λιανεμπόριο κινήθηκε καλύτερα από το αναμενόμενο τον περασμένο μήνα.

Οι traders αξιολογούν την τελευταία έκθεση των ΗΠΑ για τον ετήσιο πληθωρισμό, η οποία δεν έδειξε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, και τώρα προετοιμάζονται για τη νέα απόφαση της Federal Reserve σχετικά με τα βασικά της επιτόκια, που θα αποκαλυφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής και των λιανικών πωλήσεων της Κίνας για τον Αύγουστο, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Ο δείκτης Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα αντιστάθμισε για λίγο κάποιες απώλειες μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, αλλά στη συνέχεια επέκτεινε τις απώλειες σε 1% ενώ ο δείκτης Shanghai κινείται 1,4% χαμηλότερα.

Πτώση 1,1% για τον Nikkei στην Ιαπωνία, 1,4% για τον ASX στην Αυστραλία, 0,5% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, 1% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα, 0,7% για το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν.

Ισχυρές πιέσεις στο κινεζικό γουάν, το οποίο ξεπέρασε το όριο των 7 γουάν ανά δολάριο, στα 7,013 γουάν ανά δολάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,2%, στα 85 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται ανοδικά κατά 0,3%, στα $91.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v