Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη πάνω από 2% για τον Nikkei

Πτώση 0,1% για τον Shanghai και 0,3% για τον Shenzen στην ηπειρωτική Κίνα. Απώλειες 0,97% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κογνκ.

Κέρδη πάνω από 2% για τον Nikkei

Μεικτά κινούνται οι αγορές σε Ασία-Ειρηνικό μετά το ράλι ανάκαμψης της Wall Street, στην καλύτερη μέρα από τις 10 Αυγούστου και για τους τρεις δείκτες.

Οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ακόμη μία μεγάλη αύξηση επιτοκίων - κατά 75 μονάδες βάσης πιθανότατα.  Βρίσκονται επίσης εν αναμονή της ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell σήμερα.

Με κέρδη 2,3% έκλεισε ο Nikkei στην Ιαπωνία - κατά 3,5% αναπτύχθηκε η ιαπωνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, σε σύγκριση με το αντίσοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη. Το αποτέλεσμα ήταν πιο ισχυρό από την πρώτη εκτίμηση.

Aπώλειες 1,59% για τον ASX στην Αυστραλία. Πτώση 0,1% για τον Shanghai και 0,3% για τον Shenzen στην ηπειρωτική Κίνα. Απώλειες 0,97% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κογνκ, ενώ με άνοδο 0,3% κινείται ο KOSPI στη Νότια Κορέα.

Ανοδος 1% για το αμερικανικό αργό, στα 82 δολάρια ανά βαρέλι όπως και για το μπρεντ, στα $8883. Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, μετά την απειλή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου εάν η ΕΕ επιβάλει πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v