Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 2% στις ασιατικές αγορές μετά το sell off στη Wall

Απώλειες 2,7% για τον Nikkei στην Ιαπωνία, πτώση 2,5% για τον ASX στην Αυστραλία. Στο κόκκινο και οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai να χάνει 0,8% και τον Shenzen 1,6%.

Βουτιά 2% στις ασιατικές αγορές μετά το sell off στη Wall

Βουτιά κάνουν οι μετοχές σε Ασία-Ειρηνικό σήμερα Τετάρτη μετά την πτώση της Wall Street, που οδηγήθηκε από τον πληθωρισμό των ΗΠΑ για τον Αύγουστο. Ο δείκτης σημείωσε νέα επιβράδυνση αλλά υποχώρησε όμως λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά μια αύξηση επιτοκίων τουλάχιστον 75 μονάδων βάσης από τη Fed.

Ειδικότερα, ενισχύθηκε 8,3% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, μετά από ετήσια άνοδο κατά 8,5% τον Ιούλιο. Τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός είχε σκαρφαλώσει στο 9,1%, το υψηλότερο επίπεδο από το 1981. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα σημειώσει άνοδο 8,1%. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης ενισχύθηκε 0,1%, έναντι πρόβλεψης για πτώση κατά 0,1%.

«Αυτό που είναι ίσως πιο ανησυχητικό σε όλα αυτά είναι ότι η ισχύς του δομικού πληθωρισμού οδηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις κατηγορίες του τομέα των υπηρεσιών», δήλωσε ο Ray Attrill, επικεφαλής στρατηγικής FX της National Australia Bank.

Απώλειες 2,7% για τον Nikkei στην Ιαπωνία, πτώση 2,5% για τον ASX στην Αυστραλία. Στο κόκκινο και οι μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα, με τον Shanghai να χάνει 0,8% και τον Shenzen 1,6%. Κατά 2,6% αρνητικά κινείται ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και κατά 1,6% ο KOSPI στη Νότια Κορέα. Με απώλειες 1,6% έκλεισε το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται 0,5% έναντι του γουάν, στα 6,96 γουάν ανά δολάριο ενώ χάνει 0,5% έναντι του γεν, στα 143,77 γεν ανά δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v