Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Με το βλέμμα στις συνεδριάσεις 13 κεντρικών τραπεζών αυτήν την εβδομάδα οι επενδυτές. Σε αύξηση επιτοκίων 75 μ.β. από τη Fed "στοιχηματίζουν" οι traders. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν την προσοχή στραμμένη στις συνεδριάσεις που θα πραγματοποιήσουν αυτήν την εβδομάδα 13 κεντρικές τράπεζες, όπου είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν αυξήσεις επιτοκίων, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο για μια μεγάλη αύξηση και των αμερικανικών επιτοκίων.

Οι traders στοιχηματίζουν σε αύξηση 75 μονάδων βάσης από τη Fed, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα δικά της επιτόκια σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε το κόστος δανεισμού των συμφωνιών αγοράς και επαναπώλησης 14 ημερών, ενώ επίσης προέβης ε «ένεση» ρευστότητας 2 δισ. γουάν μέσω των 7ήμερων συμφωνιών επαναπώλησης και 10 δις. γουάν μέσω των αντίστοιχων των 14 ημερών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% χαμηλότερα κατά 0,16% ο Shanghai Composite στις 3.121 μονάδες, κατά 0,2% ο ASX στις 6.961 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει πτώση 0,96% στις 18.580 μονάδες και 1% ο δείκτης Kospi στις 2.357 μονάδες.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v