Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Ανησυχητικά σινιάλα έστειλε η Micron για υπερβολικά αποθέματα και υποτονική ζήτηση, ενώ τα ισχυρότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ υποδηλώνουν ότι η Fed είναι απίθανο να χαλαρώσει τη μάχη της κατά του πληθωρισμού.

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται ιδιαίτερη πίεση, μετά τα ανησυχητικά σινιάλα που έστειλε η Micron για υπερβολικά αποθέματα και υποτονική ζήτηση.

Χθες ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, που ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, υποδηλώνοντας πως η Fed είναι απίθανο να χαλαρώσει τη μάχη της κατά του πληθωρισμού, κάτι που πυροδότησε νέες ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,35% στις 27.930 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,7% o Shanghai Composite στις 3.098 μονάδες, κατά 1,1% ο CSI στις 3.792 μονάδες, πτώση 2,15% καταγράφει ο Hang Seng στις 17.859 μονάδες και 1,25% ο Kospi στις 2.446 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,16% στις 7.339 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v