Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία μετά τη χαλάρωση της πολιτικής zero Covid.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Ήπιες μεταβολές καταγράφονται στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή στραμμένη στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, με πολλούς να ελπίζουν πως θα πείσουν την Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες να κάνουν πίσω σε ό,τι αφορά την επιθετική αύξηση επιτοκίων, όπως αναφέρει το Reuters.

Από την άλλη πλευρά, η χαλάρωση ορισμένων περιορισμών στην Κίνα δημιουργεί ανησυχία για εκτίναξη των κρουσμάτων Covid-19, «θολώνοντας» τις προοπτικές για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,1% και κατά 0,43% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.963 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα ο Shanghai Composite στις 3.178 μονάδες, στις 3.950 μονάδες ο CSI και στις 2.371 μονάδες ο Kospi, ενώ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,41% στις 19.545 μονάδες και κατά 0,25% ο ASX στις 7.389 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v