Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ έδωσε ελπίδες πως οι αυξήσεις επιτοκίων θα επιβραδυνθούν και τελικά θα σταματήσουν το 2023.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον αμερικανικό πληθωρισμό, αυξήθηκε οριακά τον Νοέμβριο, τροφοδοτώντας τις ελπίδες πως ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί και οι αυξήσεις επιτοκίων θα επιβραδυνθούν και τελικά θα σταματήσουν το 2023.

Οι επενδυτές αναμένουν τη σημερινή συνεδρίαση της Fed, ενώ αύριο συνεδριάζουν η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για το κλίμα στη βιομηχανία της Ιαπωνίας, το οποίο επιδεινώθηκε το δ’ τρίμηνο, ενώ το υπουργείο Οικονομίας της Νέας Ζηλανδίας, στην εξαμηνιαία οικονομική και δημοσιονομική του έκθεση, προβλέπει πως η οικονομία της χώρας θα εισέλθει σε τεχνική ύφεση εντός του 2023.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1% και κατά 0,67% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 7.251 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,1% ο Shanghai Composite στις 3.179 μονάδες, κατά 0,26% ο CSI στις 3.956 μονάδες, κατά 0,67% ο ASX στις 7.438 μονάδες, κατά 0,75% ο Hang Seng στις 19.741 μονάδες και κατά 1% ο Kospi στις 2.396 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v