Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Με μια νότα αισιοδοξίας κλείνει η χρονιά για τις ασιατικές μετοχές, αν και ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας έχει καταγράψει από την αρχή του έτους απώλειες 19%, εμφανίζοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές με τους επενδυτές να επιθυμούν να κλείσουν τη χρονιά με μια αισιόδοξη νότα, μετά και τη δημοσιοποίηση στοιχείων από τις ΗΠΑ που έδειξαν πως η επιθετική νομισματική πολιτική της Fed βάζει φρένο στις πληθωριστικές πιέσεις, παρά τις ανησυχίες για την αύξηση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,71% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιείται στις 26.111 μονάδες. Από την αρχή του έτους, πάντως, ο MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες 19%, την χειρότερη επίδοση από το 2008, όπως επισημαίνει το Reuters.

Υψηλότερα κατά 0,6% ο Shanghai Composite στις 3.091 μονάδες, κατά 0,6% ο CSI στις 3.879 μονάδες, κατά 0,4% ο Hang Seng στις 19.819 μονάδες και κατά 0,34% ο ASX στις 7.221 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Νότιας Κορέας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v