Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ στήριξαν τις ασιατικές μετοχές.

Στο «πράσινο» οι ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να ενισχύονται από τα αισιόδοξα στοιχεία για τα εταιρικά κέρδη καθώς και τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε υψηλό οκτώ μηνών τον Δεκέμβριο, καθώς η αγορά εργασίας παρέμεινε ισχυρή, ενώ οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μειώθηκαν στο 6,7%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021, λόγω της πτώσης των τιμών των καυσίμων.

Εν τω μεταξύ, η ιαπωνική κυβέρνηση αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για την ανάπτυξη του επόμενου δημοσιονομικού έτους, ελπίζοντας πως θα υπάρξουν μεγαλύτερες επιχειρηματικές δαπάνες και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,5% υψηλότερα στις 26.521 μονάδες.

Στις 3.067 μονάδες σταθεροποιείται ο Shanghai Composite, ο δείκτης CSI ενισχύεται κατά 0,44% στις 3.847 μονάδες, κατά 0,58% ο ASX στις 7.335 μονάδες, ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 0,98% στις 2.352 μονάδες και 2,41% ο Hang Seng στις 19.623 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v