Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές μετά την πτώση της Παρασκευής, αντιδρώντας κυρίως τεχνικά, καθώς η αστάθεια παραμένει στη σκιά δυσμενών στοιχείων για ανάπτυξη και πληθωρισμό.

Ανοδική αντίδραση στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ενισχύθηκαν οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια αντιδρώντας κυρίως τεχνικά στην πτώση που σημείωσαν την Παρασκευή, στη σκιά της διεθνούς αστάθειας αναφορικά με την πορεία των οικονομιών και τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύθηκε 0,65% στις 26.406 μονάδες, μετά από πτώση πάνω από 1% την Παρασκυή

Στην Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite ανέβηκε 0,65% στις 3.065 μονάδες, μετά από υποχώρηση 0,22%, παραμονές Χριστουγέννων.

Ο δείκτης Kospi ήταν σχεδόν στάσιμος στις 2.317 μονάδες, μετά από βουτιά 1,67%.

Στο Χονγκ Κονγκ το χρηματιστήριο δεν άνοιξε λόγω της χριστουγεννιάτικης αργίας, την Παρασκευή ο Hang Seng έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,5%  στις 19.582 μονάδες,

Η αστάθεια παραμένει την Παρασκευή η Ιαπωνία δημοσίευσε στοιχεία για τον πληθωρισμό, ο οποίος αυξήθηκε 3,7% τον Νοέμβριο σε ετησιοποιημένη βάση, καταγράφοντας τον ταχύτερο ρυθμό ανόδου από τον Δεκέμβριο του 1981, ενώ ο πληθωρισμός σε Σιγκαπούρη και Μαλαισία παρέμεινε αμετάβλητος στο 5,1% και στο 4% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες πως η Fed θα χρειαστεί να διατηρήσει την επιθετική της στάση για να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v