Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Περιορίζονται οι απώλειες στο Τόκιο, ενώ Αυστραλία και Κίνα επιχειρούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την άνοδο στη Wall Street χθες να λειτουργεί υποστηρικτικά, ενώ και στο Τόκιο, που κατέγραφε σημαντικές απώλειες μετά την απόφαση-έκπληξη της Τράπεζας της Ιαπωνίας να χαλαρώσει τον κλοιό στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, περιορίζεται η πτώση.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας θα συναντηθεί με τον Κινέζο εταίρο της, σε μια προσπάθεια να αρθούν οι εμπορικές κυρώσεις, ενώ ο Κινέζος πρόεδρος ανέφερε πως θα εργαστεί με την Αυστραλία για να προωθηθεί μια ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,6% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 0,6% στις 26.407 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,37% ο Shanghai Composite στις 3.063 μονάδες, κατά 0,12% ο CSI στις 3.824 μονάδες και κατά 0,23% ο Kospi στις 2.327 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,17% στις 19.125 μονάδες και ο δείκτης ASX καταγράφει κέρδη 1,3% στις 7.293 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v