Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Ισχυρές απώλειες στο Τόκιο μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να τροποποιήσει το εύρος ανοχής για τον έλεγχο της καμπύλης αποδόσεων.

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές

Σε σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να επιτρέψει την περαιτέρω αύξηση των μακροπρόθεσμων επιτοκίων, κίνηση που σύμφωνα με τους αναλυτές θα μπορούσε να σηματοδοτεί ένα βήμα προς την αλλαγή του ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε παράλληλα αμετάβλητα τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια αναφοράς της.

Την ίδια ώρα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανείων ενός και πέντε ετών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,9% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κάνει «βουτιά» 2,83% στις 26.466 μονάδες.

Πτώση 1,35% για τον Shanghai Composite στις 3.064 μονάδες, 2% για τον CSI στις 3.815 μονάδες, 2% για τον Hang Seng στις 18.972 μονάδες, 1,66% για τον ASX στις 7.199 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,88% στις 2.332 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v