Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό εξαμήνου ασιατικές μετοχές

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, που εκτιμάται πως θα καθορίσουν την πορεία που θα ακολουθήσει η Fed για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Σε υψηλό εξαμήνου ασιατικές μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση στοιχείων για τις τιμές καταναλωτή, που εκτιμάται πως θα καθορίσουν την πορεία που θα ακολουθήσει η Fed για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας, που αυξήθηκε κατά 7,3% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο, ένδειξη πως οι πληθωριστικές πιέσεις δεν έχουν ακόμα επιβραδυνθεί.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,82%, αγγίζοντας υψηλό εξαμήνου, και κατά 1% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 26.438 μονάδες.

Μεταξύ «πράσινου» και «κόκκινου» ο Shanghai Composite που κινείται στις 3.169 μονάδες, στις 4.018 μονάδες σταθεροποιείται ο δείκτης CSI, υψηλότερα κατά 0,44% ο Kospi στις 2.361 μονάδες, κέρδη 0,95% για τον ASX στις 7.406 μονάδες και 1,27% για τον Hang Seng στις 21.603 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v