Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό πενταμήνου οι ασιατικές μετοχές

Σε λιγότερο επιθετική αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων προσβλέπουν οι επενδυτές. Ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε υψηλό πενταμήνου οι ασιατικές μετοχές

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι ελπίδες για μια λιγότερο επιθετική αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σε συνδυασμό με το άνοιγμα των συνόρων της Κίνας μετά από τρία χρόνια, ενισχύουν της προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.

Σημειώνεται πως αυτήν την εβδομάδα ξεκινά η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων, με πρώτα αυτά των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μηδενική ανάπτυξη κερδών σε ετήσια βάση και περαιτέρω υποβαθμίσεις εκτιμήσεων για τα κέρδη ανά μετοχή του τρέχοντος έτους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε άνοδο 2% σε υψηλό πέντε μηνών, υψηλότερα κατά 0,43% ο Shanghai Composite στις 3.171 μονάδες, κατά 0,64% ο CSI στις 4.006 μονάδες και κατά 0,64% ο ASX στις 7.355 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng καταγράφει κέρδη 1,4% στις 21.283 μονάδες και 2,6% ο Kospi στις 2.349 μονάδες.

Η αγορά της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v