Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασιατικές αγορές: Μικτά πρόσημα στο ξεκίνημα του 2023

Στο επίκεντρο παραμένει το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς, ενώ η Covid σαρώνει τις κινεζικές γραμμές παραγωγής. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Ασιατικές αγορές: Μικτά πρόσημα στο ξεκίνημα του 2023

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η χρονιά στις ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να «ζυγίσουν» τα βραχυπρόθεσμα κόστη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα σε σχέση με τα μακροπρόθεσμα οφέλη ενός ολοκληρωμένου ανοίγματος της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Η ρευστότητα πάντως είναι περιορισμένη καθώς τα ιαπωνικά χρηματιστήρια παραμένουν κλειστά λόγω αργίας.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια, η οποία συρρικνώθηκε με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν τριών ετών, καθώς τα κρούσματα Covid σάρωσαν τις γραμμές παραγωγής.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ καθώς και για τον πληθωρισμό στην Ευρώπη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,5%, υψηλότερα κατά 0,74% ο Shanghai Composite στις 3.111 μονάδες, κατά 0,23% ο CSI στις 3.880 μονάδες, κέρδη 1,67% για τον Hang Seng στις 20.112 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,18% στις 2.221 μονάδες και ο δείκτης ASX καταγράφει πτώση 1,25% στις 7.131 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v