Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές εκτιμούν πως αν και περιορίζεται ο κίνδυνος ύφεσης, ωστόσο τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω και να παραμείνουν αυξημένα για περισσότερο χρόνο.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά τα θετικά οικονομικά στοιχεία που έρχονται από τις ΗΠΑ που δείχνουν να περιορίζεται ο κίνδυνος ύφεσης, καθώς αφήνουν να εννοηθεί πως τα επιτόκια θα πρέπει να συνεχίσουν να αυξάνονται και να παραμείνουν αυξημένα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το Τόκιο διαφοροποιείται από την γενικότερη πτωτική τάση, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν πως η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διατηρήσει τη χαλαρή της νομισματική πολιτική.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κατέγραφε πτώση 1,9% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,57% στις 27.666 μονάδες.

Απώλειες 0,88% για τον Shanghai Composite στις 3.234 μονάδες, πτώση 1,35% για τον CSI στις 4.085 μονάδες, 1,11% για τον Kospi στις 2.452 μονάδες και 1,95% για τον Hang Seng στις 21.238 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,33% στις 7.745 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v