Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές επεξεργάζονται τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσαν Κίνα και Ιαπωνία, ενώ αναμένουν τις αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών για την επιτοκιακή τους πολιτική.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται μια σειρά οικονομικών στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν, ενώ αναμένουν και τις αποφάσεις των μεγάλων κεντρικών τραπεζών για την επιτοκιακή τους πολιτική, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η Fed συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, ενώ η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Αγγλίας συνεδριάζουν την Πέμπτη.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, που διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, ενώ η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως η ανεργία της διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,1%  και κατά 0,44% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 27.309 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,35% ο Shanghai Composite στις 3.257 μονάδες, κατά 0,85% ο CSI στις 4.165 μονάδες, κατά 0,19% ο ASX στις 7.686 μονάδες, πτώση 0,9% για τον Kospi στις 2.426 μονάδες και 1,61% για τον Hang Seng στις 21.710 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v