Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό επταμήνου οι ασιατικές αγορές

Σε υψηλό 33 ετών ο πληθωρισμός της Αυστραλίας. Περιορισμένος ο όγκος των συναλλαγών καθώς οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν παραμένουν κλειστές λόγω εορτών.

Σε υψηλό επταμήνου οι ασιατικές αγορές

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά μηνών κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με «οδηγό» τις νοτιοκορεάτικες, ενώ σε πολύμηνα υψηλά κινείται το δολάριο Αυστραλίας καθώς η εκτίναξη του πληθωρισμού στη χώρα καθιστά πιθανότερο το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο πληθωρισμός της Αυστραλίας εκτινάχθηκε σε υψηλό 33 ετών το περασμένο τρίμηνο.

Ο όγκος των συναλλαγών πάντως παραμένει περιορισμένος, καθώς οι αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν παραμένουν κλειστές λόγω εορτών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4%, σε υψηλό επταμήνου, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινείται 0,35% υψηλότερα στις 27.395 μονάδες, ο δείκτης Kospi καταγράφει κέρδη 1,33% στις 2.427 μονάδες ενώ ο δείκτης ASX υποχωρεί κατά 0,3% στις 7.688 μονάδες.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους ο MSCI καταγράφει άνοδο 9%, μετά την πτώση κατά σχεδόν 20% που είχε καταγράψει το 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v