Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Ήπιες κινήσεις σε υποτονικό κλίμα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που πιθανότατα θα επηρεάσουν τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Fed ως προς την επιτοκιακή της πολιτική.

Στο επίκεντρο έρχονται και τα εταιρικά αποτελέσματα, με τις JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup να ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποίησε πως η παγκόσμια οικονομία μπορεί να οδεύει προς την καταγραφή της πιο αδύναμης ανάπτυξης από το 1990, ενώ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για τα επόμενα χρόνια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,17% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,6% στις 28.091 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,47% ο Shanghai Composite στις 3.329 μονάδες, κατά 0,16% ο CSI στις 4.106 μονάδες, κατά 0,12% ο Kospi στις 2.550 μονάδες και κατά 0,43% ο ASX στις 7.536 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,59% στις 20.363 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v