Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Ασία βρίσκονται στο επίκεντρο. Ράλι για τις τιμές του πετρελαίου μετά τις περικοπές παραγωγής που αποφάσισε ο OPEC+.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές θα αφομοιώνουν τα στοιχεία για που ανακοινώθηκαν για την μεταποίηση στην περιοχή, ενώ οι τιμές του πετρελαίου κάνουν ράλι έως και 8% μετά τις περικοπές παραγωγής που αποφάσισε ο OPEC+.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τη δραστηριότητα στα ιαπωνικά εργοστάσια, που συνέχισε να συρρικνώνεται αλλά με βραδύτερο ρυθμό τον Μάρτιο, ενώ στην Κίνα η μεταποίηση διαμορφώθηκε σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται 0,56% στις 28.199 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,56% ο Shanghai Composite στις 3.291 μονάδες, κατά 0,59% ο ASX στις 7.220 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi υποχωρεί κατά 0,16% στις 2.472 μονάδες και κατά 0,59% ο δείκτης Hang Seng στις 20.279 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v