Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

H Fed αύξησε τα επιτόκιά της και έδωσε "σήμα" για πιθανή παύση της σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής. Συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από ένα τρίμηνο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα. Κλειστό λόγω αργίας το Τόκιο.

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές μετά τη Fed

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων και τις νύξεις της Fed για πιθανή παύση στη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Στο επίκεντρο παραμένουν και τα προβλήματα στον αμερικανικό τραπεζικό τομέα, μετά τα προβλήματα που ανακοίνωσε χθες το βράδυ μια ακόμα περιφερειακή αμερικανική τράπεζα, η PacWest Bancorp, η οποία γνωστοποίησε έχει προσεγγιστεί από διάφορους πιθανούς εταίρους και πως οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν στην Κίνα στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα, η οποία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, με τον δείκτη PMI της Caixin να διαμορφώνεται στις 49,5 μονάδες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας δεν σημείωνε αξιόλογη μεταβολή, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,56% στις 3.341 μονάδες, ο Hang Seng κατά 1% στις 19.899 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Kospi υποχωρεί κατά 0,23% στις 2.495 μονάδες και οριακά χαμηλότερα στις 7.192 μονάδες ο ASX.

Οι αγορές της Ιαπωνίας παραμένουν και σήμερα κλειστές λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v