Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Πτωτικά για πέμπτο συνεχόμενο μήνα η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα, ενώ στην Ιαπωνία οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Τον χειρότερο μήνα τους από τον Φεβρουάριο είχαν τον Αύγουστο οι ασιατικές μετοχές, με το κλίμα να επιβαρύνεται από τα ισχνά στοιχεία για τη δραστηριότητα στα κινεζικά εργοστάσια, ενώ οι επενδυτές τηρούν επιφυλακτική στάση εν όψει της ανακοίνωσης σειράς στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Νωρίτερα σήμερα η Κίνα ανακοίνωσε στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα, η οποία συρρικνώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, ενώ ο τομέας των υπηρεσιών έχασε κάποια από τη δυναμική του.

Στην Ιαπωνία, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούλιο, καθώς σημείωσαν άνοδο 6,8% σε ετήσια βάση, έναντι του 5,4% που περίμεναν οι αναλυτές, ενώ στη Νότια Κορέα η βιομηχανική παραγωγή κινήθηκε πτωτικά για δέκατο συνεχόμενο μήνα, υποχωρώντας κατά 8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει κέρδη 1,02% στις 32.663 μονάδες.

Απώλειες 0,53% σημειώνει ο Shanghai Composite στις 3.120 μονάδες, 0,26% ο Hang Seng στις 18.434 μονάδες και 0,38% ο Kospi στις 2.551 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX κινείται περίπου 0,1% υψηλότερα στις 7.304 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v