Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Η παύση αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων ενθαρρύνει τους επενδυτές, ενώ αναμένονται τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Ελαφρά επιτάχυνση του τομέα υπηρεσιών της Κίνας τον Οκτώβριο.

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

Προς την καταγραφή της μεγαλύτερης εβδομαδιαίας ανόδου του τελευταίου έτους οδεύουν οι ασιατικές μετοχές, ενώ τα ομόλογα σημείωσαν άνοδο και το δολάριο υποχωρεί, καθώς οι επενδυτές επικροτούν την παύση της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα είναι το επόμενο σημαντικό σημείο εστίασης.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας, που  επεκτάθηκε με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό τον Οκτώβριο, με τον δείκτη διευθυντών αγορών υπηρεσιών της Caixin να διαμορφώνεται στο 50,4, λίγο πάνω από την ένδειξη 50,2 του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου η  δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα του Χονγκ Κονγκ συρρικνώθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, καθώς οι νέες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την ηπειρωτική Κίνα, συνεχίζουν να μειώνονται, σύμφωνα με έρευνα της S&P Global

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,9%, υψηλότερα κατά 0,72% ο Shanghai Composite στις 3.031 μονάδες, κέρδη 2,46% για τον Hang Seng στις 17.653 μονάδες, 1% για τον Kospi στις 2.366 μονάδες και 1,14% για τον ASX στις 6.978 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v